Augmenten un 59% les queixes rebudes pel Síndic de Greuges

La majoria es presenten a l’àrea metropolitana. L’informe anual insisteix en la manca de transparència de les institucions.
El 17% de les actuacions que ha realitzat el Síndic de Greuges el 2005 han anat dirigides a disfuncions de l’administració pública –1.424 entre queixes, consultes i actes d’ofici–, sovint per manca de transparència i informació dels organismes oficials. L’oficina de la Sindicatura ha realitzat 8.373 actuacions, un 59% més que l’any anterior.

La Generalitat i els ajuntaments de l’àrea metropolitana de Barcelona van aglutinar les queixes (696), pel que Rafael Ribó insisteix  un altre any en què «l’administració ha de complir el deure de resoldre expressament».

L’informe, de 500 pàgines, va ser entregat al Parlament amb les degudes recomanacions. En reproduïm algunes de les més destacades:

Conclusions sobre...

Consum: Desconeixement sobre les administracions competents, majoria de queixes per  telecomunicacions, canvis d’empresa sense consentiment de l’usuari i cobrament pel temps d’estacionament real als pàrquings.

Seguretat ciutadana: Actuacions policials desproporcionades, més celeritat de la justícia, regulació legal de les treballadores del sexe, massificació dels centres penitenciaris i prevenir la  violència de gènere.

Urbanisme: L’habitatge no pot ser element d’exclusió social. Manquen habitatges de protecció. Augmenten abusos i fraus en compravendes i cessions d’ús. Problema no resolt a les urbanitzacions dels anys 60 i 70.

Medi Ambient: Cal una llei de contaminació odorífera. Expropiar i canviar habitatges amb problemes de sorolls d’avions. Prohibició legal de sacrifici de gats i gossos per al 2007.

Immigrants i menors

El Síndic, Rafael Ribó, va tornar a insistir en les irregularitats detectades en el procés de normalització d’immigrants, les disfuncions en el sistema de protecció d’infants tant en els centres com en els processos d’acolliment familiar, la situació dels menors immigrants sols, la denúncia del fenomen dels sense llar, la falta de places residencials per a malalts mentals i també per a gent gran i la recomanació de regular les escoles bressol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento