Barcelona estrena una nova ronda entre la Sagrera i l'àrea del Fòrum

  • Permet traslladar-se més ràpidament en cotxe des de la futura estació ferroviària fins al litoral barceloní, passant per Sant Adrià de Besós.
  • Millora l'accés a l'entorn del zoo marítim.
Els alcaldes parlen amb veïns de St. Ramon de Penyafort.
Els alcaldes parlen amb veïns de St. Ramon de Penyafort.
Aj. de Barcelona
Els alcaldes parlen amb veïns de St. Ramon de Penyafort.

La Sagrera i el front marítim són cada vegada més a prop gràcies a la urbanització de la ronda de Sant Ramon de Penyafort, un eix de tres quilòmetres de longitud que unirà Barcelona i Sant Adrià de Besòs.

"S’ha reconstruït un espai que abans ens separava", va sentenciar aquest diumenge l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, durant la inauguració dels dos primers trams finalitzats del projecte, que s’executa per fases arran de la seva complexitat i per reduir les molèsties als veïns.

D’altra banda, l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, el també socialista Jesús María Canga, també va celebrar la construcció d’aquest eix i va aprofitar l’avinentesa per demanar que es destinin més esforços als barris perifèrics que als cèntrics.

Una gran avinguda

Per ara, s’ha finalitzat la urbanització d’un tram de 964 metres, compresos en la confluència entre la Gran Via, el carrer Ramon Llull i Cristòfol de Moure. Els treballs permeten unificar les diferents seccions de la calçada, millorar-ne l’accessibilitat i incorporar-hi un carril bici. A més, s’han millorat els parterres i les zones enjardinades i s’ha renovat l’enllumenat públic i el mobiliari urbà. D’aquesta forma, es dota els veïns del Besòs i la Mina d’un espai públic més amable.

El consistori barceloní ha destinat 7,9 milions d’euros al projecte, quantitat a la qual cal sumar 1,2 milions d’euros que s’ha gastat l’Àrea Metropolitana de Barcelona en la millora de l’aparcament entre Cristòfol de Moure i la Gran Via. A partir d’ara es treballarà a la banda adrianenca de la ronda, on es construirà un pont sobre la carretera C-31, i es cobrirà parcialment la Gran Via.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento