Refaran la llotja pesquera amb atractius turístics i de restauració

Els visitants sortiran a la mar i menjaran el que hagin pescat. Des d’un nou espai es podran veure les subhastes en directe.
La llotja de pescadors de Barcelona, actualment un espai inhòspit i degradat que espanta els visitants, podria aviat convertir-se en un dels nous punts d’atracció turística de la ciutat.

La remodelació de l’àrea, que estan negociant la Confraria de Pescadors i l’Autoritat Portuària de Barcelona, contempla la creació d’un o dos restaurants que servirien el peix més fresc; un nou edifici per a la llotja que disposaria d’un altell protegit per vidres, pensat expressament perquè els visitants poguessin contemplar la subhasta del peix i, fins i tot, la creació d’una nova oferta turística que permetria als pescadors embarcar als turistes, treure’ls a la mar, ensenyar-los els diversos arts que practiquen i cuinar-los els peixos que ells mateixos han ajudat a pescar.

Aquesta n’és la visió que té Pere Jorquera, el patró major del Port de Barcelona. L’Autoritat Portuària de Barcelona, que finançarà les obres de reestructuració, ha confirmat les línies generals d’aquest projecte, però sense donar-ne tants detalls.

L’Autoritat té prevista una inversió de quatre milions d’euros i la reforma de la llotja suposarà «recuperar el Moll del Rellotge», segons va explicar ahir el president del Port, Joaquim Coello.

Pescadors i Autoritat Portuària coincideixen en què les condicions dels pescadors són cada cop més difícils i que aquest projecte permetrà donar nous usos i ingressos a la llotja.

Bons resultats

Rècord de contenidors: Pel Port de Barcelona van passar l’any passat 2.071.109 contenidors.

Més passatgers: Els creuers van portar un 20% més de passatgers.

Un 12% més de tràfic: El de Barcelona és el port de l’entorn europeu que més creix en nombre de tones.

Els beneficis creixen un 33%: L’Autoritat Portuària va tenir més de 50 milions de beneficis.

El 40% del trànsit xinès: La majoria del trànsit marítim d’Àsia a Espanya arriba a Barcelona.

El Port vol pujar a primera divisió

La futura terminal del Moll del Prat, que hauria d’entrar en funcionament el 2008, assegurarà al Port l’ascensió a «una altra lliga», gràcies a la concessió de la gestió a un «operador global», va explicar el director general, Josep Oriol. A banda d’assentar la seva posició dominant a Espanya en l’entrada de mercaderies asiàtiques, el Port promou també que s’habilitin les vies ferroviàries de sortida de les mercaderies.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento