Neguen a immigrants presidir escales de veïns

Aniran als tribunals.
Cinc immigrants han denunciat que els seus veïns d’escala els neguen el dret a presidir la seva comunitat pel fet de ser estrangers.

La queixa es va presentar formalment a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Girona, que ha aconsellat portar el cas davant la justícia perquè determini si s’amaga un mòbil de racisme.

El responsable de l’OMIC, Enric Angelats, va recordar que l’accés al càrrec és un deure i un dret del resident.  No obstant, l’entitat va deixar clar que en qualsevol conflicte dins d’una comunitat, «només pot decidir un jutge, no hi ha possibilitat d’intervenció de cap estament administratiu». Segons dades d’Angelats, l’habitatge continua sent el sector que més consultes va suscitar l’any passat a l’OMIC. De fet, una de cada quatre queixes van ser relacionades amb aquests problemes, per davant lleugerament de la telefonia fixa.

L’Oficina del Consumidor de la ciutat de Girona va portar a terme l’any passat un total de 7.719 actuacions, la major part de les quals consultes, i va tramitar 365 expedients o reclamacions de consumidors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento