Aida monumental

La tràgica història d’amor de l’òpera de Verdi reviu  en una macroproducció amb 400 artistes al Sant Jordi.
La producció de l’espectacular Aida ha costat dos milions d’euros.
La producció de l’espectacular Aida ha costat dos milions d’euros.
Foto
La producció de l’espectacular Aida ha costat dos milions d’euros.
És la primera vegada que aquesta macroproducció de la coneguda òpera Aida surt d’Egipte, i ha escollit el Palau Sant Jordi per començar una gira espanyola que la portarà a quatre ciutats més. És tracta d’un majestuós muntatge que es va estrenar a l’aire lliure al costat del temple de la reina Hatshepsut, a Luxor, fa 12 anys.

L’argument que Giuseppe Verdi va convertir en òpera a finals del segle XIX és una tràgica història d’amor impossible entre una esclava etíop, Aida, i un general egipci, Radamés. Aida és filla del rei d’Etiòpia, que s’oposa a aquest amor, com també ho fa Amneris, filla del faraó i enamorada de Radamès.

L’obra es desenvolupa en quatre actes amb pauses de 30 minuts, el que suma tres hores de música. Els productors han apostat per la majestuositat: sobre un monumental escenari de 600 metres quadrats i 10 d’alçada, hi haurà més de 500 artistes, caracteritzats amb un vestuari faraònic que ha necessitat 5.000 metres de tela. L’orquestra Filarmonici di Verona acompanyarà els cantants: els tenors Alberto Cupido i Ignacio Encinas (Radamés) i les sopranos Eszter Sümegi i Inés Salazar (Aida).

* Pg. Olímpic, 5. Avui, i diss., 21 hores. Dium., 18 h. De 27 a 90 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento