La depuradora del Besòs funcionarà en 15 dies

La depuradora biològica creada sota la plaça del Fòrum estarà a ple funcionament abans de l’estiu.
Una de les instal·lacions de la depuradora, ahir.
Una de les instal·lacions de la depuradora, ahir.
Hugo Fernández
Una de les instal·lacions de la depuradora, ahir.
Les aigües residuals de 2,8 milions de veïns de l’àrea metropolitana començaran a omplir d’aquí a pocs dies els immensos dipòsits que s’amaguen sota la plaça del Fórum. Amb un tamany equivalent a set camps del Barça, és la depuradora coberta més gran del món integrada en una trama urbana i funcionarà a ple rendiment quan arribi l’estiu.

El nou procediment de depuració de la major part de les aigües residuals de Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma, Montgat i Tiana implicarà també la supressió dels elements químics que encara s’utilitzen en la fase primària de depuració.

Aquesta primera fase es mantindrà en una forma menys contaminant i la resta del procés de depuració imitarà el que segueix la naturalesa, de forma que seran les pròpies bactèries de l’aigua bruta les que s’ocuparan de netejar-la.

Pels dipósits soterrats començaran a córrer en pocs dies les aigües residuals de gairebé una tercera part dels catalans. L’aigua neta seguirà llençant-se al mar i els residus compactats s seran incinerats o reciclats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento