Els afectats del cas Xavier Pujol s’uneixen

Quasi 200 persones creen una plataforma per anar per la via penal contra l’empresa de mobles.
Mobles d’una botiga de Xavier Pujol, ahir.
Mobles d’una botiga de Xavier Pujol, ahir.
Jordi Soteras
Mobles d’una botiga de Xavier Pujol, ahir.
La gran majoria dels 180 afectats pel cas de l’empresa de mobles Xavier Pujol SL, que diumenge van reunir-se a Barcelona, s’han unit en una plataforma per posar una querella criminal per presumpte estafa contra Gestió de Franc.

Aquest és el nom de l’empresa que ha presentat la declaració d’insolvència en un jutjat mercantil de Barcelona, segons va informar ahir Anabel Fuster-Fabra, una de les afectades.

Recórrer a l’acció penal sembla ser el camí més adequat, si no l’únic, perquè les persones que en total van avançar uns 300.000 euros pels mobles puguin recuperar els diners. «Si ens presentem al concurs com a acreedors estarem a la cua per rebre diners darrera de bancs i treballadors», va dir Fuster-Fabra. Més fàcil ho tenen els que van subscriure un crèdit al consum.

Entremat d’empreses

Alguns afectats continuen investigant qui hi ha darrera de Xavier Pujol SL. «Hi ha un entremat brutal d’unes 20 empreses, totes amb un mateix administrador, un senyor de 76 anys», diu aquesta afectada que reconeix que «la unió dels afectats» ha servit perquè l’empresa presentès la fallida.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento