Una guia pràctica ajuda les maltractades

En català i sense tecnicismes, un llibre aconsella què fer a l’hora de denunciar un episodi de violència.
Si preveus una agressió de la teva parella, evita estar a llocs perillosos com la cuina i refugia’t en una habitació o a casa d’un veí. És un dels consells que dóna la guia pràctica per a les dones maltractades que acaba d’editar en català l’associació de juristes Themis per mostrar els drets de les agredides. El text recomana confiar la situació de violència domèstica a una veïna perquè en una agressió truqui a la policia.

El llibre està escrit interpel·lant directament a la lectora i fa servir un llenguatge senzill, lluny de la terminologia jurídica. Els consells van des de com evitar ser víctima dels abusos masclistes a on denunciar. Han de saber que anar a la policia obre la porta a un judici ràpid que no dóna el jutjat de guàrdia.

Amalia Fernández, una de les autores, va explicar ahir que l’objectiu és «guiar» tant les dones com els agents socials en cas de violència a casa. Les autores demanen a les dones que tinguin diners a punt per poder marxar de casa i que vagin a l’hospital sense avergonyir-se en cas d’haver estat forçades per tenir relacions sexuals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento