Els reis de la música disco i del 'guateque'

  • Participa al '12è Festival del Mil·leni'.
  • És el tret de sortida al certamen musical.
  • Amb el Dúo Dinámico i Kool & The Gang.
Kool &The Gang.
Kool &The Gang.
Silvia Mautner
Kool &The Gang.

El Dúo Dinámico inaugura aquest divendres al Palau de la Música la dotzena edició del Festival del Mil·lenni. El prestigiós certamen és un dels cicles de l’hivern més consolidats de l’oferta barcelonina, gràcies a la gran acumulació d’artistes de qualitat del seu cartell. Enguany, el primer cap de setmana d’actuacions el copen el duo espanyol i el grup Kool & The Gang, que actuaran diumenge.

Fills dels seixanta

Manuel de la Calva i Ramón Arcusa son història viva de la música espanyola de l’època del guateque. Fills d’emigrants bascos i aragonesos, van gestar des de Barcelona una trajectòria d’èxit com a cantants, autors i productors musicals, que va tenir reflex a Llatinoamèrica. Feia sis anys que no es prodigaven en directe. El proper dia 16 oferiran un segon concert dins el festival. Aquesta vegada, a l’Auditori.

Kool & The Gang han venut més de 70 milions de discos a tot el món gràcies a cançons com Celebration, Jungle Boogie, Summer Madness i Open Sesame. El que va néixer, el 1974, com un grup de jazz, soul i funk entre amics, format pels germans Robert i Donald Bell i cinc companys de l’escola de secundària, es va consolidar com una proposta de música disco popular i guanyadora de dos premis Grammy.

L’agenda del 12è Festival del Mil·lenni reserva un bon grapat de dates destacables per al mes de desembre. Herbie Hancock, considerat un dels millors músics de tots els temps, actua a l’Auditori el proper dia 15. Rosana i Lídia Pujol faran un tàndem el proper dia 20 al Liceu, mentre que Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra seran al Palau el dia 27.

*Dúo Dinámico. Avui a les 21.00 hores al Palau de la Música. Kool & The Gang. Diumenge a les 21.00 hores a l’Auditori.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento