Mossos i Urbana patrullen junts per evitar robatoris

  • Són parelles formades per agents de cada cos policial.
  • Intervindran a cinc districtes, en una prova pilot.
  • Es vol prevenir els furts a zones comercials.
Una de les primeres patrulles mixtes, a Sarrià.
Una de les primeres patrulles mixtes, a Sarrià.
ACN
Una de les primeres patrulles mixtes, a Sarrià.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona patrullaran durant aquest Nadal de forma conjunta, per parelles. Es tracta d’una prova pilot que es posarà en marxa a cinc districtes per donar una resposta més ràpida i eficaç i prevenir els furts a les zones comercials i massificades.

El dispositiu va començar a funcionar dijous, i s’allargarà fins al dia 16 de gener. Els districtes de Ciutat Vella, Nou Barris, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia i Sant Andreu seran els primers a estrenar aquesta nova manera de patrullar dels agents.

Es cerca la "col·laboració i coordinació" dels dos cossos policials, de manera que es "puguin activar tots els protocols d’ajuda" a l’instant, ja siguin de Mossos o de la Urbana, exposava dijous l’inspector del cos municipal de Sarrià-Sant Gervasi, Agustí Maylinch. S’eviten situacions en què els agents de la Urbana no tenien competències de Mossos i viceversa.

Més robatoris per Nadal

La policia treballa aquests dies en la prevenció de furts i robatoris, sobretot en zones comercials o amb grans aglomeracions. Les estrebades de bosses i els robatoris als comerços quan fan caixa pugen durant aquestes dates, en què el nombre de compres augmenta, segons explicaven dijous portaveus dels Mossos.

El patrullatge mixt, amb un mosso i un agent de la Urbana, no exclou les dues operacions de Nadal de reforç, amb patrulles de paisà i uniformades a peu a tots els districtes "per augmentar la sensació de seguretat i prevenir els fets delictius", asseguraven les fonts policials. En un futur, s’estendran les patrulles mixtes a tots els districtes i en moments puntuals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento