Catalunya, a fons: Els números dos de les llistes electorals catalanes del 28-N

  • Darrere dels candidats hi ha un número 2 que completa la seva tasca.
  • Ens expliquen com porten la campanya.
Montserrat Tura, consellera de Justicia.
Montserrat Tura, consellera de Justicia.
ARCHIVO

Ser número dos de la llista vol dir dormir tan poques hores com el candidat (entre quatre i cinc, diuen), tapar els forats on no pot acudir el número u, però quedar una mica a l’ombra, un fet que expliquen que agraeixen: no han de suportar tanta pressió com els presidenciables. Diuen que, per a ells, és un honor i que, de moment, no aspiren a liderar el seu partit. Si més no, no ho volen dir en campanya.

Quatre dels sis segons de llista per Barcelona són dones. "No són el compliment de cap quota, sinó la demostració que es confia en les nostres aportacions", indica Joana Ortega (CiU). Per a Jordi Cornet (PPC), les dones tenen "una percepció més àmplia i més capacitat de síntesi". Ho diu referint-se a la seva cap de llista, l’única dona candidata, Sánchez-Camacho. Cornet lamenta que hi hagi hagut "massa temps de precampanya".

De fet, tots n’acusen el cansament. Tenen mítings, entrevistes i debats a diari. Són on el presidenciable no hi pot arribar. "Als grans actes ens toca jugar a tots", apunta Ernest Benach (ERC), convençut que demostraran que "les enquestes s’equivoquen". Montserrat Tura (PSC) explica que desenvolupa "el paper més actiu possible". "No deixaré de fer grans petits actes per explicar l’obra de govern", assegura aquesta política vocacional.

Dolors Camats (ICV-EUiA) es pren la seva tasca com una "lluita contra l’abstenció" i és partidària "d’escoltar la gent, no d’omplir estadis". Qui s’estrena en campanya és Carmen de Rivera (C’s). Està segura que guanyarà un escó i creu que "els personalismes no importen".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento