Cinema sense fronteres

El Festival Posible porta cinema de l’Europa Central i Oriental amb una estrena mundial. La mostra Hannya acosta a Mollet l’últim cinema asiàtic.
El film xinès ‘Peacock’ és un dels reclams de la Mostra de Cinema Asiàtic de Mollet.
El film xinès ‘Peacock’ és un dels reclams de la Mostra de Cinema Asiàtic de Mollet.
Hannya 2006
El film xinès ‘Peacock’ és un dels reclams de la Mostra de Cinema Asiàtic de Mollet.
Últimament el cinema no dóna tregua. Ja sigui en festivals, mostres o cicles, el setè art sempre té un lloc destacat entre les preferències de cap de setmana. Aquest que ens ocupa té dos protagonistes destacats: el festival Posible, que porta de convidat el documentalista rus Victor Kosakovski, i la mostra de cinema asiàtic de Mollet que, entre d’altres, programa Peacock, el film guanyador de l’Ós de Plata a la darrera Berlinale.

Kosakovski, un referent mundial del gènere documental, no només estarà present en les projeccions de les seves pel·lícules, sinó que també portarà, en primícia mundial, el seu últim film, Sviato. Serà dissabte (19.30 hores; 1 euro) després d’un col·loqui a l’Institut Francès (Moià, 8). Avui i demà, les projeccions del festival es faran a l’Institut i diumenge passaran a la Filmoteca.

A Mollet miraran encara més cap a l’orient. Hannya 2006 presenta vuit llargs i cinc curts asiàtics en la seva tercera edició. Un dels més esperats serà Peacock, del xinès Gu Changwei, la història de tres germans a la Xina rural dels anys setanta. La mostra s’inaugura aquest vespre (21.30 h) amb una representació de la dansa tradicional del lleó xinès.

* Programes a les pàgines web dels festivals www.posible.org i www.hannyacinema.com

La jove creació audiovisual

La primera tongada dels films de ficció que competeixen en el festival Visualsound es podran veure aquest vespre (21.30 h) al Casal d’Associacions Juvenils de Barcelona (Ausiàs Marc, 60; gratis). Abans (20 h) hi haurà una taula rodona, Entre l’experiència i la joventut, amb Josep M. Nunes, precursor de l’Escola de Cinema de Barcelona, i Carlos Martín Ferrera, director revelació a Sitges 2005.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento