Qüestió de sobreviure

Teatre: L’estrena de ‘Panorama des del pont’ apropa avui una obra cabdal d’Arthur Miller a les taules del Teatre Nacional.
L’estrena de ‘Panorama des del pont’ al TNC porta la literatura d’Arthur Miller a escena.
L’estrena de ‘Panorama des del pont’ al TNC porta la literatura d’Arthur Miller a escena.
Teresa Miró
Arthur Miller és un autor que, malgrat la seva importància cabdal en la història de la literatura del s. XX, no es prodiga massa en els escenaris teatrals barcelonins.

La sala petita del Teatre Nacional (TNC) trenca la ratxa amb l’estrena de Panorama des del pont, una història de supervivència en el Nova York de la dècada dels cincuanta. La lluita social i laboral centra aquest drama sota direcció de Rafel Duran. El text és complex, segons el mateix director, per la qual cosa Miller va invertir en la seva redacció una dècada.

Tragèdia a la siciliana

Un matrimoni sicilià i la relació d’amor d’un parent amb la neboda de la parella. Aquest és el motiu que desencadena la tragèdia d’una obra, ben coneguda, que incorpora al títol una al·lusió directa al mític pont novaiorquès de Brooklyn, que en l’època dividia Manhattan dels barris d’immigrants.

La familia siciliana parla català esquitxat de frases en italià. Les actrius Pepa López i Carlota Olcina porten el pes del muntatge, de dues hores.

* Pl. de les arts, 1. 21.00 hores. De 12 a 23 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento