L'ús d'Internet entre els més joves es dispara a Barcelona

  • Els fills l'utilitzen gairebé el doble que els pares.
  • S'hi connecten a diari, sobretot, per enviar-se correus i relacionar-se.

Viure a Barcelona és sinònim d’estar connectat a Internet. El seu ús s’ha disparat, fins al punt que la probabilitat que un ciutadà hi entri en contacte és del 50,4%, més que escolti la ràdio (45,2%) o llegeixi un diari (42,7%). En els joves de 16 a 24 anys, la possibilitat que naveguin per la xarxa (82,4%) és gairebé tan alta com que vegin la tele (87%). I és quasi el doble que la dels pares (entre 38,3% i 50,4%, segons si tenen de 55 anys en amunt o de 45 en amunt).

Segons l’Enquesta d’hàbits informatius, elaborada per l’Ajuntament a partir d’entrevistes personals entre la població, els barcelonins i, especialment, els més joves, estan enganxats a Internet dia a dia per enviar o rebre correus electrònics (88%), relacionar-se amb els amics (57%) o participar en xarxes socials (38%). També és important el pes que té Internet per consultar informació (63%) o seguir l’actualitat i les notícies (47%).

La majoria d’internautes barcelonins s’hi connecta a casa (91,7%), però hi ha un percentatge força alt (30,8%) que aprofita per fer-ho a la feina. Un 5,2% hi entra a l’escola o universitat. La majoria usa una connexió ADSL (82,1%).

En general, els barcelonins accedeixen a la xarxa de 19 a 22 h, sobretot, en dia feiner (48,2%); a la tarda (45,6%), de 16 a 19 h; i a la nit (32,4%), de 22 a 1 h. De matinada i al migdia és quan menys usuaris s’hi connecten. Sarrià-Sant Gervasi, l’Eixample i Les Corts és on es troba més internautes i a Nou Barris, St Martí i Ciutat Vella, on n’hi ha menys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento