La pluja i el desglaç porten risc d’inundacions a mig Catalunya

La Generalitat manté l’alerta a Girona i al litoral. Barcelona registra vents de fins a 90 km/h. 63 municipis de l’Alt Empordà en perill de quedar-se sense llum per la crescuda del riu Fluvià.
.
.
V. S.
La neu remet a la major part de Catalunya i deixa pas a un temporal de pluja i vent a la meitat del país. La Generalitat manté per avui en fase d’alerta el pla especial en previsió d’inundacions a causa de les precipitacions i el desglaç del gel acumulat el cap de setmana. Les conques del Fluvià, la Muga, la Tordera, el Besòs i el Ter són les que més risc tenen de desbordament.

En molts punts del litoral i prelitoral ahir ja es van detectar fortes ràfegues de vent.  Les previsions per avui són pluges moderades a Girona i al litoral central.

La incidència del mal temps es va fer notar a l’Alt Empordà, on la crescuda del riu Fluvià va provocar el descalçament de la torre d’alta tensió de Vilaür. Les previsió era anit de tallar el subministrament elèctric a 63 municipis de la comarca (uns 50.000 abonats), almenys durant quatre hores, per fer-hi les reparacions.

Anit es mantenien tancats els accessos al monestir de Montserrat, mentre que a mig matí es va reobrir l’A-2 al seu pas per La Panadella.

Es manté l’alerta per neu a l’Ebre i Lleida. Al Pirineu hi ha risc extrem d’allaus.

Envia’ns

... les teves fotos del temporal

E-mail: noesven@20minutos.es

Consulta el temps que fa a... www.20minutos.es

Nou comunitats en alerta

El temporal de fred siberià que ha afectat Catalunya en les últimes hores també s’ha deixat sentir a gran part de l’Estat. Protecció Civil manté l’alerta a nou comunitats autònomes davant del risc d’allaus, neu, fred, pluja i vent. Les intenses nevades van deixar postals típicament nadalenques a moltes ciutats, fins i tot arran de costa com a Bilbao. La pitjor cara del temporal es va tornar a viure a les carreteres. De fet, la neu va obligar a tallar al trànsit 22 ports de muntanya, i a l’ús obligatori de cadenes a molts trams de la xarxa viària secundària. A Huelva i Badajoz centenars de conductors es van veure atrapats als seus vehicles i van passar la nit a hotels.

Uns 5.300 escolars sense classe

Sense escola: Com ja va passar divendres, el mal temps va obligar ahir a suspendre diverses rutes de transport escolar. Uns 4.000 alumnes de les comarques tarragonines i més d’un miler del Pirineu no van poder anar a classe per les males condicions de les carreteres-

Pescador a port: La majoria de les flotes pesqueres van quedar ahir amarrades als ports i només unes quantes barques de Roses, Arenys o Tarragona es van aventurar a sortir a pescar.

Carreteres afectades: Anit hi havia 52 carreteres afectades per la neu. Deu vies van quedar tallades, a 38 era necessari l’ús de cadenes i a quatre més hi havia capes de gel que dificultaven el trànsit. A causa de les esllavissades, es va tallar trams d’altres sis carreteres, segons el Servei Català de Trànsit.

Més aigua als embassaments: Després d’un estiu on Catalunya va mantenir-se pendent dels buits embassaments, les pluges i la neu caiguda els últims dies han fet augmentar el nivell de reserves un 5% de mitjana. El pantà de Sau és un dels que més aigua ha guanyat i ha passat del 31% de capacitat al 41% en poques hores.

El temporal de neu castiga Collserola

La neu ha afectat una gran superfície d’arbres i vegetació del Parc de Collserola, segons va reconèixer la Diputació. Veïns de la zona del Rectoret a Sarrià van denunciar estar desassistits arran de la caiguda de «cents d’abres» sobre cases, cotxes i pals elèctrics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento