L’àrea verda és impopular tot i crear més aparcament

Dos terços dels barcelonins la desaproven perquè és de pagament. Els residents tenen de mitja un 20% de places buides. A Ciutat Vella i l’Eixample no es nota.
Dos de cada tres barcelonins desaprova la implantació de l’àrea verda, segons un estudi que ha fet la Fundació RACC juntament amb una auditoria per avaluar la incidència que l’aparcament de pagament al carrer ha tingut en la mobilitat de la ciutat des que es va posar en marxa al maig del 2005.

El RACC ha fet servir les dades facilitades per l’Ajuntament de Barcelona i l’Autoritat del Transport Metropolità. La majoria dels barcelonins no troben correcte que s’hagi de pagar per fer servir el carrer per aparcar el cotxe i consideren que els residents haurien de tenir uns abonaments especials per a l’àrea verda.

Al centre, ni es nota

L’àrea verda ha complert de forma desigual les expectatives en quant a l’alliberament de places d’aparcament per als residents. Així, a Ciutat Vella i a l’Eixample, els primers districtes on va entrar en funcionament l’àrea verda, els residents només disposen d’un 4% i un 8% de places lliures més que abans.

Per contra, a Sant Martí i el Poble Sec han augmentat quasi un 50% a causa, principalment, de la retirada de vehicles abandonats.

Un dels aspectes més positius de l’existència de l’àrea verda és la reducció quasi a la meitat de la indisciplina viària en l’estacionament, fet que ha provocat que els cotxes puguin circular una miqueta més ràpid. La velocitat mitjana és ara de 20 quilòmetres per hora.

Conflictes als barris fronterers

La Fundacció RACC recomana a l’Ajuntament que atengui els conflictes originats entre els residents dels anomenats barris fronterers de l’àrea verda, on un lloc d’aparcament produeix «una especial pressió» sobre els residents als quals no afecta l’àrea verda, que veuen com vénen veïns d’altres barris a aparcar gratis. També es demana que dissabte s’alliberi aparcament de determinades zones de càrrega i descàrrega i que es doni més capacitat de rotació a aparcaments en zones de serveis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento