Les noces de plata de la Calçotada

La festa gastronòmica de Valls celebra els seus 25 anys  amb concursos, demostracions culinàries, animats cercaviles i la multitudinària degustació popular.
Les calçotades se celebren des de finals del s. XIX, quan un vallenc va descobrir les excel·lències de la ceba blanca.
Les calçotades se celebren des de finals del s. XIX, quan un vallenc va descobrir les excel·lències de la ceba blanca.
Arxiu
Les calçotades se celebren des de finals del s. XIX, quan un vallenc va descobrir les excel·lències de la ceba blanca.
Valls s’omplirà aquest diumenge de l’oloreta dolça i la fumera blanca dels calçots fent-se a la graella. Aquest any és especial, perquè es compleix el 25 aniversari de la Gran Festa de la Calçotada que transforma la capital de l’Alt Camp un enorme restaurant a l’aire lliure.

Així que preparin el pitet per no tacar-se i, si el temps ho permet, podran gaudir de tot un matí d’activitats.

Hi haurà, per exemple, un concurs de cultivadors de calçots i un altre de salsa de la calçotada, amb demostració de com s’elabora. Cap a les 11 hores, a la plaça de l’Oli començarà la preparació dels calçots a la graella. Dues cercaviles –una de percussions i l’altra de gegants, bandes de música i grups d’animació– hi posaran la nota festiva.

Si volen anar fent gana, poden passar pel concurs de menjar calçots, que premia els més ràpids en l’art del remull en romesco, aixecament i ingesta de la ceba. I a les 13.00 hores, la degustació. Un pack de 12 calçots, terrina de salsa, vi, pa, avellanes i pitet costa 6 euros.

* Centre de Valls. Dium., a partir de les 10.30 h.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento