Els ajuntaments no es cansen de recordar que són les administracions que més estan notant la crisi. Durant l’auge immobiliari es van omplir les arques, però, ara, en plena recessió, han de buscar solucions per gastar menys. Per això, serveis que abans eren gratuïts, tindran una nova taxa a partir de l’any vinent.

Serveis que abans eren gratuïts, tindran una nova taxa a partir de l’any vinentUn exemple és Badalona, que acaba de presentar la modificació de les ordenances fiscals per al 2011. El consistori ha decidit crear una nova taxa que grava les bodes, que fins ara eren gratuïtes. "No té un valor recaptatori, cobreix les despeses del casament", aclaria a 20 minutos el regidor d’Hisenda, Recursos Interns i Promoció Econòmica de Badalona, Francesc Serrano. "Amb això no arreglem les finances", afegia.

Aquest municipi ha creat també una nova taxa que carrega la despesa de retirar un vehicle aparcat en cas d’emergència a la companyia responsable del succés (aigua, electricitat o qualsevol altre).

Amb això no arreglem les financesEl cas de Badalona és paradigmàtic perquè ha reconegut recentment que no pot pagar els seus proveïdors fins al gener del proper any. Però no és l’únic ajuntament que es troba en aquesta situació, malgrat que, segons la llei de morositat, les administracions locals han de pagar les factures abans de 30 dies.

L’aplicació d’aquesta normativa es podria fer gradualment. Enguany s’ha de pagar en un màxim de 55 dies, que és el que fa l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Aquest consistori, però, també aplicarà, a partir del 2011, una nova taxa ben curiosa: cobrarà 12,75 euros per enviar per correu fotocòpies d’expedients tramitats per la Policia Local.

Cobrarà 12,75 euros per enviar per correu fotocòpiesA Barcelona, des que ha començat la crisi, també s’hi ha implantat una nova taxa, que grava les empreses de telefonia mòbil per l’ús de l’espai públic. Els ajuntaments argumenten que només reben el 13% del que l’Estat destina a les administracions i reclamen més suport econòmic. A finals d’any, el Govern espanyol haurà de dir quins consistoris es podran endeutar.

Consulta aquí más noticias de Barcelona.