Salut pagarà als diputats la teràpia per deixar de fumar

Per a la resta de la població només es planteja sufragar els malalts crònics. El pla al Parlament costa 25.000 euros i facilita consells i seguiment mèdic.
La Conselleria de Salut pagarà als diputats i a la plantilla laboral del Parlament la teràpia i els fàrmacs per als qui vulguin deixar de fumar. En canvi, la resta de la població fumadora que vol abandonar el tabac no rep aquest servei gratuït.

Salut i Parlament van firmar ahir un conveni que preveu portar fins a la Cambra personal sanitari especialitzat que aconsellaran i faran un seguiment. El pressupost és de 25.000 euros i té una durada inicial de sis mesos.

Des de fa dues dècades la Conselleria impulsa diferents programes de deshabituació tabàquica a la població en general, però no financia econòmicament la teràpia.

A l’Estat, només Navarra cobreix el cost dels fàrmacs per a tots els ciutadans. Geli va indicar que amb l’acció d’ahir, el Govern pretén «donar exemple».

Exportar a l’empresa

En aquesta mateixa línia, el responsable d’educació sanitària de Salut, Esteve Saltó, va assegurar que la Generalitat confia que l’empresa privada «exporti» la iniciativa amb l’ajut de les seves mútues laborals, tal com ha fet el Govern.

De moment, 15 persones del Parlament ja han acceptat el repte de deixar la nicotina amb l’ajut professional.

El president del Parlament, Ernest Benach, es va mostrar «convençut que en sis mesos el nombre de fumadors entre diputats i treballadors serà molt inferior».   Salut ha impulsat el programa Generalitat sense fums que, de moment, ha implicat 10 de les 16 Conselleries.

Digue’ns

... què et sembla la mesura

Explican’s-ho per...

E-mail: noesven@20minutos.es

Correu: Pl. Universitat, 3, 7è 3ª.

O a www.20minutos.es

El doble de porros entre els menors

El consum de porros s’ha duplicat entre els adolescents catalans de 14 a 18 anys en només una dècada, segons les dades de la Conselleria de Salut. Els joves s’inicien en el cànnabis abans dels 15 anys. Segons una enquesta, gairebé la meitat dels nois d’aquestes edats assegurava haver tastat la marihuana, enfront del 27% que ho admetia als 90. El mateix increment es va produir entre els consumidors més habituals de porros. Amb tot, l’alcohol continua essent la droga més consumida.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento