La ciutat ideal pensada per alcaldes de 15 anys

Alumnes de 4rt d’ESO expliquen als regidors de Barcelona quines són les seves necessitats.
Una quarantena de joves de 4rt d’ESO dels instituts Joan Boscà i Les Corts van poder ahir expressar directament a l’Ajuntament el seu descontent amb les polítiques juvenils i demanar-li que les millori.

Oci, sexualitat, drogues, transport, el preu de l’habitatge, l’actitud policial... són alguns temes que preocupen els joves i que l’Ajuntament no fa res per millorar, segons aquests estudiants d’entre 15 i 16 anys que ahir van mantenir un encès debat a la sala de plens de la seu del Districte de Les Corts amb el regidor de Joventut de Barcelona, Xavier Florensa, i la regidora del Districte, Montserrat Ballarin.

Pla Director de Joventut

La polèmica entre joves i polítics –batejada com a Plenari Jove i promoguda per l’Ajuntament– es repetirà en els propers dies a totes les seus de districte i haurà servit per incloure algunes de les suggerències dels joves en el Pla Director de Joventut 2006-2010.

Els joves dels instituts han reflexionat durant dos mesos sobre en quins punts falla la política juvenil de la ciutat i ahir van entregar un resum als regidors. «Dels temes que us hem passat, què penseu que es pot fer?», va demanar una noia.

Els regidors van reconèixer que no complirien totes les demandes perquè les seves competències són limitades, però van animar els joves a expressar-se amb llibertat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento