'Jugant amb Molière', amb l'avar i el malalt imaginari

  • Esteve Polls dirigeix aquesta farsa.
  • Es basa en els personatges de l'autor francès.
Ramón Canals (Sganarelle).
Ramón Canals (Sganarelle).
TEATRE ROMEA
Ramón Canals (Sganarelle).

Esteve Polls torna al teatre que li va facilitar l’alternativa com a director teatral ara fa 58 anys. El retorn el fa acompanyat de Jugant amb Molière, un espectacle de Juan Antonio Castro i amb la traducció al català de Josep Maria Vidal.

L’estrena de l’obra té lloc aquest dimecres al teatre Romea amb un repartiment format per Jaume Comas, Carla Mercader, Dídac Castignani, Alexandra Palomo, Jaume Pla, Víctor Álvaro, Anna Briansó, Xavier Tor y Ramón Canals.

Un ‘divertimento’

Aquesta farsa està pensada, segons Polls, per ser un "divertimento molieresc en dos temps eixelebrats i un intermezzo llunàtic". El conductor de tot plegat és Sganarelle, personatge que interpreta Ramón Canals.

La resta d’integrants d’aquest joc teatral són el vell garrepa Harpagó; la Cèlia (filla de l’usurer); en Leli, que està enamorat de la jove Cèlia i que pateix mal d’amors en sentir-se traït; la fidel criada Dorina; el malalt imaginari Argan, el trapella Scapin i la sàvia Filaminta. Tot aquest rosari humà reprodueix els personatges que habiten l’arxiconeguda literatura de Molière.

*Hospital, 51. Aquest dimecres estrena a partir de les 21.00 hores. Fins al 24 d’octubre. Més informació al web www.focus.cat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento