Cruilles sense semàfors per avaries i obres al carrer a Barcelona

  • Encreuaments s'estan dies sense senyalització.
  • Ha passat a vies concorregudes, com Muntaner i Mitre.
  • L'Ajuntament sosté que s'han minimitzat les falles.

Bé sigui perquè s’estan canviant, bé perquè encara són vells, els semàfors de Barcelona darrerament estan fallant i alguns, en cruïlles especialment concorregudes. Tot i que s’està renovant el cablejat i la carcassa, se n’ha ralentit el canvi per la crisi: hi ha menys pressupost.

Tot i això, se segueix amb el procés de renovació integral de la xarxa i, aquest mes de setembre, s’està canviant els aparells i el cablejat de l’Eixample esquerre. En molts casos, però, mentre s’està fent les obres, la cruïlla es queda sense cap indicador amb el perill obvi que això suposa. És el cas de l’encreuament del carrer Muntaner amb València, que fa tan sols uns dies va estar unes hores sense cap agent que dirigís el trànsit ni cap senyal extra.

A les obres de la Ronda del General Mitre, els semàfors també estan fallant en encreuaments extremadament concorreguts i, per tant, compromesos. El cap de setmana passat alguns senyals lluminosos no van funcionar durant hores, però tampoc no s’hi va veure cap agent ni cap senyal extra, segons els veïns.

Aquesta és la percepció ciutadana, però des de l’Ajuntament asseguren que aquest any hi ha hagut una davallada dràstica d’incidències respecte d‘anys anteriors, en bona part, arran del canvi de la xarxa. "S’han acabat les grans apagades", confirmen fonts municipals.

S’exposa també que en algunes cruïlles sense semàfor per incidències no s’opta per indicar ni amb agents ni amb senyals la prioritat de pas, sinó que es recorre a "la prioritat a la dreta".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento