Alerta a Catalunya per un cas de dengue transmès pel mosquit tigre

  • Ha passat a França, on un autòcton ha estat infectat.
  • La sanitat catalana ho considera "un toc d'atenció".
  • L'insecte ja ha arribat a 119 municipis.

El primer cas de dengue autòcton declarat a Niça (França) transmès per un mosquit tigre ha suposat un "toc d’atenció" a la sanitat catalana. "No s’han de fer saltar les alarmes, però hem d’estar alerta", va assegurar dilluns a 20 minutos el doctor Israel Molina, del servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital de la Vall d’Hebron. I va afegir que "es tracta d’un cas aïllat, no n’hi ha cap epidèmia".

De moment, Catalunya no ha patit cap cas de dengue contagiat pel mosquit tigre, però aquest fet tenir lloc perquè "tenim un clima que afavoreix la presència de l’insecte, que actua com a transmissor, i la gent cada cop viatja més", assevera la doctora Sílvia Roure, de la Unitat de Salut Internacional Metropolitana Nord i adjunta de la Unitat de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

El doctor Molina va demanar potenciar les "mesures per contenir l’expansió del mosquit tigre a Catalunya" (ja és present a 119 poblacions), tot i que va reconèixer que són "costoses". Entre d’altres, va reclamar un "major control" de la plagua, així com "informar del dengue als viatgers que vagin a països tropicals i alertar-los que, al primer símptoma, vagin al seu centre de salut". Per la seva banda, el Departament de Salut va insistir que "no s’ha detectat cap cas" d’infecció de dengue per aquesta via a Catalunya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento