El ministre i el conseller de Treball van a Alemanya per veure el futur de Seat

Evitar nous acomiadaments.
El ministre d’Indústria, José Montilla, i el seu homòleg català viatgen avui cap a Alemanya per reunir-se amb el president del grup Volkswagen, Bernd Pischetsrieder, i amb el de Seat, Andreas Schleef. La intenció de les dues entrevistes és conèixer quins són els plans de futur de les dues empreses, per veure si es poden tornar a produir nous acomiadaments en aquest sector, que tanta feina dóna a Catalunya.

Els mandataris també volen expressar el recolzament de l’Estat en totes les iniciatives d’Investigació, Desenvolupament i Innovació (I+D+I) per provar d’atraure més inversió estranjera.

16.000 llocs de treball

La reunió dels responsables de Treball arribar poc després que la firma Seat presentés un Expedient de Regulació Ocupacional (ERO), que afectava a 660 empleats. La empresa, que havia rebut ajudes de la Generalitat per tirar endavant, va justificar l’ERO per la baixada de producció dels seus centres de Martorell i la Zona Franca.

Tot i les protestes dels treballadors, l’empresa ha mantingut la major part dels acomiadaments, però s’ha compromès a treure de la llista a les dones embarassades o a les parelles afectades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento