Diada musical i reivindicativa

  • Hi haurà actes tradicionals, com l'ofrena floral a Rafael Casanova.
  • I altres de caire festiu, com els concerts de les formacions Els Pets i Els Amics de les Arts.
Els Pets repassaran els temes del seu últim disc.
Els Pets repassaran els temes del seu últim disc.
ARCHIVO

La cultura i les reivindicacions polítiques es donaran la mà demà dissabte, durant la celebració de la Diada de l’11 de setembre. La jornada estarà marcada pels actes institucionals tradicionals, així com per les activitats festives organitzades per les institucions, que estaran obertes a tothom.

Així, els més matiners podran assistir a l’ofrena floral davant el monument de Rafael Casanova, que arrencarà a les 9.00 hores amb el tribut per part del Govern de la Generalitat. El president, José Montilla, i la ministra de Defensa, Carme Chacón, obriran la comitiva.

A partir de llavors, se succeiran els homenatges en forma de rams per part d’entitats, clubs esportius o partits polítics, entre d’altres. Amb tot, el PP a Catalunya no hi assistirà, segons va anunciar dijous la seva presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, que sí hi va anar els anys 2008 i 2009.

L’acte institucional que té lloc al Parc de la Ciutadella (a partir de les 11.30 h) comptarà amb la signatura artística de Joan Ollé i tindrà el seu eix principal en el binomi llengua i autogovern. En el seu decurs s’interpretaran poemes de Joan Maragall i Màrius Torres, així com textos de Salvador Espriu i Jaume Vicens Vives.

Per l’escenari passaran, entre d’altres, l’escriptor Josep Maria Espinàs, el músic valencià Miquel Gil, la formació de les Terres de l’Ebre Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, la cantant de Perpinyà Gisela Bellsolà i l’actriu Ester Nadal.

Per la seva banda, el passeig Lluís Companys tornarà a esdevenir la principal artèria lúdica i popular de la jornada. Allà tindrà lloc la tradicional fira d’entitats, que conclourà amb el concert de la Festa de la Llibertat que organitza Òmnium Cultural.

Enguany, la proposta musical arrencarà a les 19.30 hores. Al recital, gratuït, es podrà escoltar el hip hop i el jazz d’At Versaris i Asstrio. Els Pets repassaran els temes del seu últim disc, així com cançons mítiques de la seva trajectòria, i Els Amics de les Arts oferiran un tast de Bed&Breakfast, considerat el millor disc català de l’any passat.

*Més inf.: al 010; www.gencat.cat/catalunya/11setembre/2010/cat/index.htm.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento