25 nous parvularis de Barcelona reduiran a la meitat el dèficit de places

  • L'Ajuntament espera rebaixar la demanda insatisfeta del 61 al 31%.
  • El districte més beneficiat serà Sant Martí.
  • Es crea la Universitat dels Nens.

La ciutat de Barcelona preveu reduir a la meitat en un any el nombre de nens que avui dia queden exclosos d’escoles bressol públiques. Tot i la inauguració de 10 escoles bressol enguany, l’Ajuntament n’ha denegat més de la meitat (61,4%) de les sol·licituds, tal com va revelar aquesta setmana 20 minutos. El consistori espera que les coses canviïn en un any: amb 25 parvularis nous i cinc més que guanyen places la demanda no atesa caurà al 31%.

Amb les 10 noves instal·lacions, la capital ofereix aquest any acadèmic 3.081 places públiques repartides en 72 escoles bressol per a 8.233 demandants. La inversió conjunta ha estat de 14 milions. La insuficiència de places implica que el 70,3% dels nens d’entre 0 i 3 anys ha d’anar a un centre concertat o privat.

L’Ajuntament està convençut que les coses canviaran quan es posin en marxa les 30 guarderies noves. Amb un total de 97 centres i 7.483 places es "cobrirà no tota la demanda, però sí molta", segons va explicar ahir la regidora d’Educació, Montserrat Ballarín. En quedaran exclosos la meitat que aquest any.

El districte on més creixerà l’oferta pública és Sant Martí, amb 10 escoles bressol noves per al curs 2011-12. Nou Barris (3) se situa al darrere. Se’n faran dues a Horta-Guinardó, l’Eixample, Gràcia i Sant Andreu i a la resta, una. Costaran 84 milions d’euros i tres encara estan per licitar.

D’altra banda, dijous es va inaugurar la Universitat dels Nens i Nenes de Catalunya, un projecte en què les vuit universitats públiques acolliran uns 2.000 estudiants de cinquè de Primària per fomentar vocacions científiques: aprendran i jugaran amb la tecnologia i la cultura i coneixeran professors i investigadors.

La província de Barcelona ocupa la 19ena posició a Espanya en quantitat de col·legis i instituts de tota mena, segons la població. En concret, en suma un (entre públics, privats i concertats) per cada 980 habitants, segons un estudi d’11811. Si es concreta en l’etapa obligatòria, Barcelona serà la vuitena ciutat en centres públics i la quarta en escoles privades i concertades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento