La crisi de Seat pot deixar sense feina 3.000 treballadors més

Els acomiadaments a l’automobilística afectaran les empreses proveïdores de les fàbriques de Martorell i de la Zona Franca.
Uns 3.000 treballadors del sector del metall, principalment de les comarques del Baix Llobregat i del Vallès, perdran el seu lloc de treball a conseqüència de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de Seat, que ha afectat 660 empleats de la multinacional.

La secretària de Política Sindical d’UGT de Catalunya, Isabel Martínez, va avançar ahir que per cada treballador de Seat que ha estat acomiadat per l’ERO, uns altres cinc que treballen en empreses proveïdores de les fàbriques de la Zona Franca i Martorell resultaran també afectats.

«L’efecte cadena és evident i ho serà més en les pròximes setmanes», va indicar Martínez, que considera que la comarca del Baix Llobregat podrà absorbir aquests excedents donat el seu gran dinamisme ocupador.

Baixes incentivades

Uns 80 treballadors de Seat han sol·licitat de forma voluntària la seva baixa incentivada sense opció a reingrés a l’empresa. Rebran 45 dies de salari per any treballat.

Nou cotxe al mercat al març

Seat iniciarà a finals de març la comercialització de l’Altea FR, equipat amb el motor dièsel 2.0 litres TDi de 170 cavalls, segons van informar ahir un portaveu de la companyia automobilística. Aquest vehicle, que sortirà al mercat espanyol amb un preu de 25.835 euros, serà el propulsor dièsel més potent de la firma. En el futur (encara sense una data precisa) també es fabricarà una versió de l’Altea FR amb mecànica de gasolina.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento