Paralitzat el tren de l’Autònoma a Martorell per una vaga fantasma

La protesta de maquinistes obliga a posar servei de bus. Els usuaris es queixen que Renfe informava d’una avaria inexistent.
Des de dimarts, la línea C7 de tren finalitza a Cerdanyola Universitat. Per anar fins a Martorell, s’ha d’agafar un bus especial. Tant l’oficina d’atenció al client de plaça Catalunya com el supervisor del transport especial parlaven ahir d’una «avaria» al servei, però el motiu real és una protesta dels maquinistes. La versió oficial de Renfe és que aquest trajecte s’ha substituït «per una decisió tècnica per un probleme d’ajust en els serveis».

A les estacions s’avisava d’aquest canvi, però a dins del tren no, per la qual cosa molts usuaris apressats van assabentar-se de l’incident pel de boca en boca. «A mi ningú no m’ha explicat res, estic molt enfadat, arribaré tard al treball», es queixava Pedro Martínez, un dels viatgers.

Pedro López, conductor del bus especial, comentava que el servei «està ben organitzat, però la gent es queixa per l’incomoditat». Un altra queixa era el temps: «normalment trigo 20 minuts, però vaig trigar 45», comentava Mariona Rusiñol.

Els maquinistes reivindiquen un nou gràfic de treball, ja que des que es va posar en marxa la C7 (al juny), han de fer hores extra. Renfe confiava ahir que avui es podria restablir la normalitat.

Retards al Prat per un esvoranc

El Prat va acumular ahir retards de 22 minuts de mitjana, segons l’aeroport, i de més d’una hora en alguns vols, segons van denunciar alguns dels passatgers. El motiu van ser els treballs de manteniment que es van fer a la pista principal de l’aeroport a causa d’un esvoranc, que va haver de ser tapat. Això va obligar a operar amb la resta de pistes i va restar operativitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento