L’escola farà una setmana de festa aquest trimestre

Educació deixa cinc dies als centres per organitzar activitats culturals o de lleure. La majoria ho faran fins al proper abril.
Falten 80 dies per a les vacances de Setmana Santa. Per als més optimistes comença el compte enrere per a un nou descans, però la realitat és que aquesta setmana és l’inici del trimestre més llarg. De dilluns a divendres tots els dies són laborables i no hi ha cap pont fins al 14 d’abril. Per trencar aquesta monotonia, els centres escolars poden programar una setmana per fer activitats diferents a les lectives. És el que s’ha batejat com a setmana blanca, verda o cultural.

La iniciativa es fa, sobretot, de cara als estudiants de secundària i són poques les escoles de primària que s’hi afegeixen. Els centres organitzen estades per esquiar, de colònies o una programació cultural.

Són els propis centres els que escullen l’activitat i els dies en què la faran, i la majoria tria aquest trimestre. En cap cas, però, els instituts tanquen. Als centres sempre es mantenen professors per atendre els alumnes que no participen a les activitats extraescolars.

Per a ells, les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes munten actes als centres, afirma Joan Jordi Rossell, president de la FAPAC.

Casals subvencionats

No són poques les veus que critiquen la desproporció del calendari escolar. La FAPAC reconeix que el segon trimestre afecta negativament el rendiment dels estudiants, però el seu president admet que canviar les vacances no és una prioritat. Els progenitors s’estimen més que la Conselleria d’Educació subvencioni en part els casals d’estiu i de setembre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento