L’Eixample supera Sarrià amb el pis nou més car

Ja s’hi arriben a pagar 11.294 euros el metre quadrat. La vivenda nova es va encarir un 7,5% a Barcelona, tres punts per sota de la mitjana espanyola.
Vista general de la frontera entre l’Eixample i Sant Martí.
Vista general de la frontera entre l’Eixample i Sant Martí.
Efe
Vista general de la frontera entre l’Eixample i Sant Martí.
Els pisos nous més cars de Barcelona ja no es troben a Sarrià-Sant Gervasi, tot i que la zona alta barcelonina continua sent el districte amb uns preus mitjans més alts, segons un informe de la Societat de Tasació.

Aquesta entitat va localitzar l’any passat a l’Eixample un pis per 11.294 euros el metre quadrat, és a dir, si el pis tenia 100 metres quadrats, costava 1,1 milions d’euros. A Sarrià-Sant Gervasi el preu màxim va ser de 7.716 euros el metre quadrat. En aquests dos districtes va ser, amb un 3,9%, on menys van pujar els preus de la nova residència.

Moderació a la capital

Barcelona continua sent la ciutat més cara de l’Estat, tot i que al 2005 s’ha complert la ja anunciada moderació de preus, que van pujar un 7,5%, tres punts per sota de la mitjana espanyola, del 10,1%. El preu mitjà del metre quadrat és de 3.629 euros, 44 euros menys que el que val a Sant Sebastià, la segona capital més cara. L’increment de Barcelona ha estat similar al de Madrid, on els preus han pujat el 7,4%.

Sant Andreu (14,3%), Nou Barris (13,1%) i Les Corts (12,2%) van ser els districtes que van superar la mitjana de la ciutat. La bombolla immobiliària encara no s’ha desinflat a la resta de demarcacions catalanes, on els preus de la vivenda nova van pujar l’any passat per sobre de la mitjana estatal. A Lleida ho van fer un 17%; a Girona, un 13,5%, i a Tarragona, un 12,5%.

Troba l’informe complert a ... www.20minutos.es

Sant Cugat lidera també el rànquing

El Top 5 espanyol: Sant Cugat és la quarta ciutat de l’Estat espanyol amb els pisos nous més cars. El metre quadrat es paga a 3.118 euros. Només la superen Barcelona (3.700 euros), Madrid (3.629 euros) i Sant Sebastià (3.585 euros). La cinquena ciutat més cara és Vitòria (3.013 euros).

Grans pujades: L’habitatge ha pujat més al 2005 als municipis de la perifèria barcelonina que a la pròpia capital. Així, a Sabadell, un pis nou val ara un 16,5% més que fa un any; a L’Hospitalet ha pujat un 15,7%; a Santa Coloma, un 13,1%; i a Badalona, un 11,5%.

Lleugeres baixades: Vilanova i la Geltrú és la població metropolitana on més han baixat els preus, només un 10,5%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento