Proposen posar en circulació una flota de minitaxis per a sols dos passatgers

Menys contaminació.
Una assessoria empresarial de Barcelona ha fet arribar una proposta a la gerència de l’Institut Metropolità del Taxi per dotar la capital catalana de vehicles més petits, de menys consum i menys contaminació, que poden donar el mateix servei. Barcelona ha llançat la idea del Taxil, que és l’abreviatura de Taxi Urbà Lleuger i ha proposat posar en circulació una flota de cotxes petits, de només 3,49 metres de llarg, enfront els 4,60 metres del taxi comú.

Per fer-ho, es basen en un estudi del 2001 en el qual es demostra que un 72% dels serveis de taxi en horari diürn a Barcelona es fan amb un o dos viatgers. Això es desprèn de la mostra feta a 232 vehicles que recullen passatge als principals punts, com l’estació de Sants, el passeig de Gràcia, Aragó o plaça de Catalunya.

Més espai al carrer

«És com si engrandíssim els carrers de Barcelona», diuen en la seva proposta, referint-se a tenir en circulació vehicles de menys volum, un model petit «de quatre portes» amb motorització dièsel o gas i amb l’equipatge al costat del conductor.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento