I centres de producció : farineres (com la Farinera Teixidor de Girona, o la Farinera de El Clot), fàbriques d’embotits i conserves càrniques, trulls amb premses hidràuliques, centrals lleteres i formatgeries (i l’inici de fabricació de iogurts i de gelats), cellers cooperatius (el primer, al 1903, a la Conca de Barberà, els més espectaculars : a Pinell de Brai, Gandesa, Rocafort, Cervera, Vilarrodona), les primeres granges avícoles (a Reus, als anys 20), vaques estabulades, refineries de sucre, l’Oficina de l’Ou (del Departament d’Agricultura de la Generalitat), la primera fàbrica de daus de sopa concentrada (al 1937, al Passeig de Gràcia de Barcelona), la producció dels primers batuts de llet amb cacau.
A partir de 1939 (però, amb molts precedents abans), alguns aspectes de la Revolució agro-industrial catalana es difonen -o s’inicien- per Amèrica : el iogurt, el pa de motlle, el cava, les carxofes d’horta, les granges, els cellers.
Comentarios
Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.
Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios