L’art català perd Hernández Pijuan

L’artista, mort ahir als 74 anys, l’incineren a Les Corts. John Peter Moore, secretari de Dalí, va morir dilluns.
El torrent creatiu de Joan Hernández Pijuan (Barcelona, 1931) es va apagar ahir de cop, quan una llarga malaltia va sesgar la vida d’un dels artistes i acadèmics més destacats de l’art català. El creador, de 74 anys d’edat, serà incinerat a les 15.00 hores d’avui en una cerimònia laica que es celebra al tanatori de Les Corts.

Hernández Pijuan va ser recentment guardonat amb el Premi Nacional d’Art Gràfic, per la seva vasta aportació a aquesta pràctica en les seves diverses modalitats. A l’artista li va fer molta il·lusió aquest reconeixement, segons han desvetllat des de l’entorn familiar. A més, havia escollit personalment alguns dels gravats que formaran part d’una exposició que el 19 de gener inaugurarà la Calcografía Nacional.

D’altra banda, ahir també va trascendir la mort d’una altra personalitat lligada íntimament a altre icona de l’art català i universal. John Peter Moore, el capità Moore, qui va ser secretari privat de Salvador Dalí durant 20 anys, va morir dilluns als 86 anys a la seva residència de Portlligat, a Cadaquès.  Moore va contribuir a la notorietat mundial de Dalí ,tot i que també va ser acusat de falsificar obres d’art del genial pintor empordanès.

Joan Hdez. Pijuan (Barcelona, 1931-2005). Artista contemporani.

Esperit docent. Curiós i contemporani.

Hernández Pijuan va accedir a la docència en l’edat adulta. Aquesta tasca de difusió (era degà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona) la combinava amb l’exercici actiu de l’art contemporani. Va rebre el Premi Nacional d’Arts Plàstiques l’any 1981; l’any 1997 va ser escollit acadèmic de Belles Arts i l’octubre passat va ser guardonat amb el Premi Nacional d’Art Gràfic. Va estudiar a Paris, on va desenvolupar l’expressionisme i la preocupació per les formes,que va derivar en traços geomètrics, anatòmics i en espais buits.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento