El Govern construirà 19 escoles i eliminarà més de 200 barracons

Tot i aquestes millores, Educació encara no sap quantes aules prefabricades noves haurà de fer el curs que ve.
El Govern va aprovar ahir la construcció de 19 nous centres d’educació infantil i primària que entraran en funcionament entre el pròxim curs 2006-07 i el següent, 2007-08, fet que suposarà una inversió a càrrec dels pressupostos de 57,7 milions d’euros.

La construcció d’alguns d’aquests centres permetrà retirar els mòduls prefabricats en els quals estan impartint ja classes, com és el cas del CEIP Rosa Oriol i Anguera, de Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental), a més d’obrir noves escoles i de substituir-ne d’altres ja envellides.

La consellera d’Educació, Marta Cid, va avançar que la Generalitat retirarà més de 200 barracons a tot Catalunya, encara que va reconèixer: «no sabem quants de nous n’haurem de col·locar, perquè no coneixem el nombre d’alumnes que haurem d’atendre». CiU va acusar el Govern de «manipular» les xifres dels barracons que s’hauran de fer.

La resta de noves escoles són el Mogent, de Montornès del Vallès; el de Sant Fost de Campsetelles; el de Parets del Vallès; el de Canet de Mar; el Vallalta, de Sant Iscle de Vallalta; el Llebeig, de Vilobí del Penedès; el Joan Perucho, d’Albinyana; el Santa Anna, de Castellvell del Camp; i el Comarruga, del Vendrell.

A més, es construiran el Perafort, de Perafort; La Perla, de Rubí; Can Roca 2, de Terrassa; Ciutat Jardí, de Lleida; La Branca, d’Albons; Peralada, de Peralada; Nou, de Torrelles de Llobregat; Sant Bernat, d’Olesa de Montserrat; i el CEIP i l’IES del Perelló.

345 milions d’euros per a FGC

El Consell Executiu de la Generalitat va aprovar ahir el primer contracte programa –el document que regula les inversions– per a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), per als anys 2005-2010, que contempla un pressupost de 345 milions d’euros en inversions i explotacions de totes les línies metropolitanes, l’aeri d’Olesa-Esparreguera i el cremallera de Núria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento