L’oficina ‘antimobbing’ no treu feina als jutjats

La majoria de queixes que ha rebut l’oficina municipal de consum (74 casos, 56 menys que el 2004) no s’han resolt i han acabat a mans del jutge.
Els barcelonins afectats per casos de mobbing immobiliari poden haver deixat de confiar en l’Ajuntament perquè els resolgui aquest problema. Pot ser una de les raons de l’espectacular baixada de consultes relacionades amb aquest tipus d’assetjament que va rebre l’Oficina Municipal d’Informació Ciutadana (OMIC) entre l’1 de desembre de 2004 i el 30 de novembre de 2005.

En aquest període es van rebre 117 consultes, 74 de les quals van derivar en una reclamació. Un any abans s’havien rebut 276 consultes i es van fer 130 reclamacions. La falta de manteniment de la finca i els problemes d’higiene van ser els dos principals motius de les queixes.

Menys pressió al llogater

El segon tinent d’alcalde, Jordi Portabella, va atribuir la baixada al fet que «potser hi ha una disminució de la pressió per part dels propietaris, o perquè molts ciutadans ja distingeixen quan hi ha un cas de mobbing», encara que va reconèixer la possibilitat que els ciutadans acudeixin a altres institucions o associacions de consumidors per resoldre el problema. De les 74 reclamacions presentades, 64 han iniciat el tràmit judicial després que l’OMIC adrecés els afectats, la majoria persones grans, al Col·legi d’Advocats de Barcelona. Les 10 restants es van resoldre per la mediació.

Del total de 57.000 consultes rebudes per l’OMIC durant aquest any en destaca l’increment del 51% de les reclamacions relacionades amb el transport, principalment l’aeri, tant de grans companyies com de baix cost.

Telèfons i Internet lideren les queixes

Una de cada tres consultes que es fan a l’OMIC estan relacionades amb empreses de telefonia o d’Internet. Es van atendre 13.000 consultes que van derivar en 3.286 reclamacions, la majoria per les dificultats en donar-se de baixa d’aquestes empreses. L’Agència Catalana de Consum va rebre 8.700 reclamacions d’aquest tipus el 2004 i va actuar d’ofici contra aquestes empreses. Les sancions de Consum poden arribar fins als 600.000 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento