La veu del carrer

Trobats i entrevistats als jardins de Salvador Espriu
Xavier Latorre. Tècnic manteniment, 31 anys.

«Les limitacions de velocitat són de fa 30 anys». «Els Mossos d’Esquadra no ens deixen viure, per qualsevol cosa et fan una foto. Em sembla molt bé que facin controls d’alcoholèmia, però amb els temes de velocitat s’estan passant. Les limitacions de velocitat són de fa 30 anys, de quan anaves amb el 600 a 120 km/h, i s’haurien d’actualitzar».

Javier Lerma. Transportista, 27 años.

«Los particulares aparcan en la zona de carga». «La carga y descarga está muy mal. La Guàrdia Urbana alguna vez me ha llamado la atención por descargar en doble fila, mientras había coches particulares aparcados en la zona de carga... y a ellos no los denuncian. Además, con la zona verde decían que iba a haber menos coches y no ha sido así».

Maribel Sadurní. Mestressa de casa, 62 anys.

«Els pisos estan caríssims, i els sous baixos». «L’habitatge està molt car per a la gent jove. Tenen sous molt baixos i així és difícil que puguin comprar un pis sense l’ajuda dels pares. Nosaltres amb els nostres fills ens hi hem trobat. Hi ha persones que amb més de 30 anys tenen un sou molt baix, i entre això i el que costen els pisos...».

Marta Parreño. Estudiant periodisme, 25 anys.

«El treball de periodista és molt precari». «La situació laboral dels joves en l’actualitat és molt precària. Concretament, el treball de periodista està fatal: feines molt curtes, treballs temporals i també hi ha gent que fa de periodista que no val la pena, no ens interessa el que diuen. El periodisme és un dels treballs més precaris».

Gemma Lleixa. Periodista, 22 anys.

«Hi ha molta especulació». «L’habitatge està fatal. Visc de lloguer amb més estudiants. De moment aquesta situació m’està bé, però arribarà un moment en què voldré comprar-me un pis i no podré. Hi ha molta especulació i molta gent fa negoci amb aquest tema. A part del preu dels pisos, el sous que tenim ara tampoc no ajuden gaire».

Maria Romero. Economista, 37 anys.

«L’Ajuntament ho ha fet bé». «A la zona de l’Eixample una promotora ha comprat un edifici on abans hi havia oficines i hi han fet pisos que vénen a un milió d’euros. Però per estalviar-se calers, han guardat unes màquines d’aire condicionat que fan soroll. He estat portant el tema amb l’Ajuntament i els han demanat que les desmuntin».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento