Temps d’estar a casa... o no

Reunions familiars, sessions maratonianes de tele... No trepitjar el carrer per Nadal és una opció, però aquí us oferim propostes per estar sempre a fora. Tradicionals i actuals.
El Pare Noel i els seus símbols ja formen part de la celebració nadalenca.
El Pare Noel i els seus símbols ja formen part de la celebració nadalenca.
Arxiu
El Pare Noel i els seus símbols ja formen part de la celebració nadalenca.
Comencem pel principi: sortir a fer una passejada amb la família. Si avui, a dues jornades del dia N, no han guarnit l’arbre ni muntat el naixement, fan una mica tard, però encara hi ha solució. A cada districte de la ciutat hi ha una fira de Nadal oberta oferint decoració nadalenca, artesania i entreteniment mentre es tafaneja de parada en parada.

Ara, no ho deixin per demà. La fira de Santa Llúcia, a la plaça de la Catedral, la de la Sagrada Família, la de la plaça de Sants, la de Les Corts (Gran Via de Carles III, entre Travessera de les Corts i avinguda Madrid) i la de Nou Barris (marquesina de la Via Júlia) acaben avui (de 10.00 a 22.00 hores).

Si el que necessiten és tenir entretingudes les criatures i, de pas, comprar-los els regals, han de passar per les fires de Reis. La històrica de Gran Via (entre Entença i Muntaner), els rebrà fins a la nit del dia 5 amb música nadalenca i llums de colors. A la Via Júlia, la fira de Nadal es transforma per acollir tot el necessari –joguines, llaminadures, material didàctic– per quedar bé el 6 de gener. Les dues obren de 10.00 a 22.00 hores.

El Cant de la Sibil·la

Tot i que de vegades no ho sembli, el Nadal és una festivitat religiosa. Les esglésies celebren, la nit de dissabte, la tradicional missa del gall (00.00 hores). Totes són bones per assistir a la litúrgia, però com a valor afegit en destacarem dues, les que inclouen el Cant de la Sibil·la.

Es tracta d’una representació d’origen medieval en què una dona profetitza alhora el naixement de Crist i el Judici Final. A la parròquia de Santa Maria de la Bonanova serà Maria del Mar Bonet l’encarregada de fer de Sibil·la. Àngels Graells ho farà en l’espectacular interior de la basílica de Santa Maria del Mar.

Per cremar la nit

Que no pateixin els noctàmbuls. Les discoteques obren, com sempre, avui i demà. A La Paloma, per exemple, han preparat per la Nit de Nadal una sessió amb DJ Blue (Tigre, 27; 8 euros). El Singles Club ha organitzat un sopar per a solters majors de 27 anys (29 euros; cal reservar en el 639 647 262).

Activitats amb regust de Nadal...

Per 0 euros

Concert

L’Orquestra Simfònica del Vallès interpreta, un any més, un concert extraordinari de Nadal. Es tracta d’un festival de valsos i danses creats pel pare Strauss i els seus dos fills.

* Teatre Joventut. C/ Joventut, 4 (L’Hospitalet). Avui, a les 21.30 hores. Gratis.

Pastorets

Avui és l’última oportunitat per veure la representació d’Els Pastorets que es munta al Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán.

* Reis Catòlics, 16. 18 hores. Gratis.

Guarnits i ecològics

Els arbres de Nadal engalanats de la mostra Guarneix-me procedeixen d’un taller que van fer nens de primària per ensenyar-los a ornamentar amb materials reciclats. La lecció apresa: responsabilitat envers el medi ambient.

* Centre comercial L’Illa Diagonal. De 10 a 22 h. Gratis.

Copa Nadal

Unes quantes desenes de valents s’atreviran, aquest diumenge, a llençar-se a les aigües poc acollidores del port per prendre part en la 96ena edició de la tradicional Copa Nadal.

* Moll d’Espanya. Sortida a les 12.00 hores. Gratis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento