Pressupostos congelats o retallats. Aquesta sembla ser la premissa que segueixen enguany la majoria d’ajuntaments de l’àrea d’influència de Barcelona a l’hora d’organitzar les seves festes majors i populars. La crisi econòmica i els plans d’austeritat tenen molt a veure en aquest fet. Hi ha municipis que han arribat a disminuir fins prop del 50% els diners destinats a les celebracions. Les festes d’aquest 2010 són de low cost (baix cost).

Retallades

Badalona: Les passades Festes de Maig van tornar a veure reduït el seu pressupost: un 12,77% respecte al 2009. Però la Festa Major de l’agost patirà una retallada encara més important, d‘un 42,24%.

Barcelona: Les Festes de la Mercè, al setembre, disposaran d’una injecció monetària similar a les de l’any passat, que va ser d’uns quatre milions d’euros. Tot i això, i com ja va passar el 2009, no se celebrarà la tradicional recepció al Palauet Albèniz. Enguany tampoc no es durà a terme la Ciutat de les Persones, que tenia lloc al passeig de Gràcia. Fonts del consistori han confirmat que per al 2011 es preveu una reducció del 15% del pressupost.

Cornellà de Llogregat: L’ajuntament de la localitat, que celebra les festes coincidint amb corpus, té congelat l’import de les celebracions des de fa un parell d’anys.

Mataró: Les Santes, que tenen lloc del 23 al 29 de juliol, tenen un pressupost de prop de 600.000 euros, més o menys igual que l’any passat. Malgrat tot, eliminarà del seu programa el concert de pagament que oferia cada any un artista de renom.

Sabadell: La seva festa major se celebrarà al setembre i si bé encara no s’ha fixat el pressupost exacte, fonts de l’ajuntament han assegurat que la seva voluntat és la de "reduir la despesa". El 2009, la partida es va reduir en un 20% respecte l’any anterior.

Sant Cugat del Vallès: Les festes van transcórrer del 25 al 29 de juny i s’hi va invertir un 10% menys de diners que l’any passat. Es va fomentar la participació de grups de la ciutat.

Santa Coloma de Gramenet: El pressupost de la seva festa major, que se celebra al setembre, serà de 366.000 euros, prop d’un 22% menys. Se’n reduiran les activitats, sobretot les nocturnes.

Terrassa: Celebrada a principis del juliol, la localitat va invertir els mateixos diners que l’any passat, però amb canvis en la seva programació tradicional: va eliminar-ne la recepció institucional i va recuperar el Parc Sant Jordi com a punt festiu.

Consulta aquí más noticias de Barcelona.