Els Síndics reclamen que l’ordenança cívica rebaixi les sancions

El Síndic de Greuges demana regular la prostitució i la Síndica de Barcelona que no es multin les problemàtiques socials.
Els defensors del ciutadà, de Catalunya i de Barcelona, a quatre dies del Ple que debatrà la nova ordenança cívica (ha rebut 45 al·legacions), van reclamar ahir que se’n rebaixin les sancions previstes.

Rafael Ribó, Síndic de Greuges, va demanar que es reguli la prostitució i va coincidir amb la seva homòloga de Barcelona, Pilar Malla, en abordar aquesta pràctica des d’un vessant social i no sancionador ni repressiu.

Malla opina que les sancions previstes en la nova reglamentació, a banda de ser «excessivament elevades i poc ponderades», difícilment tindran un efecte educatiu. Cal, va dir, «contemplar el nivell de renda i la situació social dels infractors», ja que del contrari, les multes seran impossibles d’afrontar pels ciutadans i proposa «els treballs en favor de la comunitat».

La Síndica també va mostrar dubtes sobre la legalitat de la mesura sancionadora, «ja que no es pot demanar als pares que assumeixin les infraccions dels seus fills».

Malla, referint-se a la proposta que fa referència a l’ocupació de la via pública (prostitució i mendicitat) afirma: «no em sembla adequat que es focalitzi la problemàtica en col·lectius d’immigrants».

L’alcalde, Joan Clos, va confiar ahir en obtenir «una àmplia majoria» per preservar el tradicional bon ambient.

Manifestació i ‘cassolada’

Alguns dels participants a la manifestació que es va celebrar dissabte contra l’ordenança de civisme, van criticar ahir que els Mossos van començar a carregar «contra la gent que hi havia a la capçalera de la protesta abans que es produís cap incident». Albert Martínez, membre de la Plataforma Víctimes del Civisme, va reconèixer que, després de la càrrega, alguns manifestants van trencar un vidre d’un edifici del PSC i van tirar dues motos policials a terra, però va assegurar que no es va produir cap altre incident. Els organitzadors de la protesta preparen una cassolada per dijous al vespre davant de l’Ajuntament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento