Sants segueix amb les pessetes
La dependenta d’una botiga de regals ensenya un dels bitllets de les antigues pessetes. Jordi Soteras

Tenint en compte la bona sortida que encara tenen les antigues pessetes, els comerciants de Creu Coberta han decidit allargar un altre mes el cobrament en aquesta moneda.

A principis de febrer, l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, formada per uns 70 establiments de tot tipus, va començar una campanya per cobrar als seus clients, a més a més d’euros, en pessetes, tal com va informar 20 minutos. Durant aquests dies, els comerciants han estat els primers en sorprendre’s de la bona sortida que encara tenen les pessetes i, per aquest motiu, han decidit seguir amb la campanya el mes de març. 

Alguns dels comerciants adscrits a aquesta campanya van explicar que «la majoria dels qui compren en pessetes venen amb monedes, i

«Hi ha gent que ve de tot Catalunya al barri per poder comprar amb pessetes»

Isabel Morell

Dependenta
que hi ha pocs clients que vinguin amb bitllets».  

Sobretot per als capricis

La responsable d’una copisteria de la zona, Isabel Morell, va explicar que «es nota molt quins són els clients que venen amb pessetes», perquè «no s’ho miren tant» com els que venen a comprar amb euros. Un venedor de roba va destacar que «molts clients no pregunten ni el preu».