El retard de les obres del tramvia indigna el Besòs

La continuació dels treballs al carrer d’Alfons el Magnànim està paralitzada des de juliol del 2004 per la construcció d’un aparcament.
Aspecte que presenta el carrer Alfons el Magnànim, on les obres del tramvia estan aturades des de fa més d’un any.
Aspecte que presenta el carrer Alfons el Magnànim, on les obres del tramvia estan aturades des de fa més d’un any.
Hugo Fernández
Aspecte que presenta el carrer Alfons el Magnànim, on les obres del tramvia estan aturades des de fa més d’un any.
Els veïns del barri barceloní del Sud-Oest del Besòs estan indignats per l’abandonament que presenten les obres de la línia 5 del TramBesòs al seu pas pel carrer Alfons el Magnànim. Des del juliol de l’any passat no han vist cap obrer treballant-hi i on queda tallada la via, al carrer Cristòfol de Moura, els veïns han improvisat un abocador d’andròmines.

«La construcció del tramvia ens ha deixat sense moltes places d’aparcament pels veïns al barri i ara ens adonem que no tenim ni places d’aparcament ni tramvia», es lamentava ahir a 20 minutos Begoña González, que es troba «una deixalleria» cada cop que surt de casa seva.

Pendent d’un pàrquing

El tram entre els carrers Bernat Metge i Cristòfol de Moura «ja està acabat», segons van explicar ahir fonts de l’empresa Tram, que gestiona els tramvies de Barcelona i el Baix Llobregat.

Tram està pendent per continuar les obres entre els carrers Alfons el Magnànim i Perpinyà de la construcció per part de Regesa Aparcaments d’un pàrquing subterrani per a 200 vehicles al carrer Cristòfol de Moura.

Segons el gerent de Regesa Aparcaments, Josep Maria Figueres, es començarà a fer «durant la primera quinzena del gener». L’empresa constructora està pendent de que es reallotgin alguns veïns d’un edifici afectat.

L’aparcament trigarà 14 mesos a estar acabat, però un cop estiguin fets els seus fonaments, cap al mes de juliol, Tram ja podria començar a posar les vies a sobre. El que no se sap és quan els veïns podran veure passar el TramBesòs. Si d’ells depengués, preferirien que no hi passés.

Descontents amb el nou transport

L’arribada del tramvia no ha significat cap motiu d’alegria al barri del Sud-Oest del Besòs. El carrer Alfons el Magnànim ha perdut moltes places d’aparcaments pels veïns, s’han suprimit les parades dels autobusos que hi passaven i la calçada s’ha fet més estreta, fet que complica el pas de les furgonetes i els camions de repartiment. «Han fet pols el carrer», afirmava ahir Francisco Arija, que fa 45 anys que hi viu i diu que ara ni els taxis volen passar pel carrer.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento