Més errors a l'esborrany de la renda a Catalunya pels ajuts rebuts

  • Els gestors catalans detecten una multiplicació d'equívocs.
  • Per ser beneficiaris del Pla 2000 E o de la Renda d'Emancipació.

Els gestors administratius catalans van alertar dijous que aquest any s’han "multiplicat" els errors als esborranys de la declaració de la renda pels ajuts concedits a joves i persones amb pocs recursos, com ara la Renda Bàsica d’Emancipació, els ajuts per la Llei de Dependència o el Pla 2000 E de renovació de vehicles.

Segons ha anunciat el Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya, s’està "patint" un dels pitjors anys pel que fa a la campanya de la renda per la multiplicació d’errors als esborranys que l’Agència Tributària està enviant. Atribueixen a la "descoordinació entre ministeris" el fet que molts contribuents hagin rebut el seu esborrany sense tenir en compte les exempcions fiscals que es deriven de determinats ajuts estatals.

"No té sentit que un jove hagi de tributar sobre 210 euros que ha rebut per poder pagar el lloguer", s’exclamava el ponent de la Comissió Econòmica i Financera del Col·legi de Gestors Administratius, Jordi Altayó.

Tot i que la declaració surti negativa en la majoria dels casos, la desorganització entre administracions ha fet que la majoria de joves perceptors d’aquests ajuts no hagin rebut cap esborrany des de l’Agència Tributària. Si no fan la declaració, s’exposen a rebre una notificació d’Hisenda, a més d’una multa.

Quant a l’exempció de tributació dels treballadors afectats per un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), varia en funció de la data de l’acomiadament. Depenent de si es va fer abans del 8 de març del 2009 o bé després, l’exempció només afecta la quantitat corresponent a 20 dies o a 45 dies per any treballat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento