Presoners a la jungla professional

Manel Dueso i Toni Sevilla impulsen l’adaptació del film de Jack Lemmon ‘El presoner de la segona avinguda’.
Toni Sevilla (al centre en pijama) i la resta del repartiment de ‘El presoner de la segona avinguda’.
Toni Sevilla (al centre en pijama) i la resta del repartiment de ‘El presoner de la segona avinguda’.
Foto
Toni Sevilla (al centre en pijama) i la resta del repartiment de ‘El presoner de la segona avinguda’.
Jack Lemmon, un actor que fa tres dècades era una garantia total de comèdia d’èxit a la gran pantalla, va immortalitzar un text original de Neil Simon a la seva adaptació al cinema, amb el títol El presoner de la segona avinguda (1976). El teatre, 30 anys després, es fa ressò d’aquella història, i en català. Ho fa al Villarroel, escenari de l’adaptació que dirigeix Manel Dueso.

El protagonista de la peça  és un senyor de classe social acomodada que es queda sense treball. La comèdia puja d’intensitat quan l’escalada de triomf del malaurat treballador s’enfonsa. El riure és present, però té punts corrosius, com confirma el director. Al capdavant del muntatge, i patint aquesta davallada professional, es troba l’actor Toni Sevilla, recolzat en el protagonisme de l’obra per l’actriu Lluïsa Mallol. La resta de components del repartiment són Carme Fortuny, Mont Plans i Jordi Vila, tots ells immersos també de ple en l’esbojarrada comèdia que ens ocupa.

La frase «no sóc inútil, no estic acabat», en boca del protagonista, sobrevola l’acció. I amb aquesta dita arrenca l’espectacle per fer pensar des de bon començament. Simon és l’autor d’una de les millors comèdies del s. XX, L’estranya parella, que també en teatre i a Catalunya han interpretat els actors Paco Morán i Joan Pera. «Si et quedes en atur en aquesta societat és com si deixessis d’existir», apunta Dueso. Precisament contra això lluita el paper que interpreta Toni Sevilla, el d’un executiu novaiorquès de 47 anys, Mel Edison.

* Villarroel, 67. Avui divendres (22.00 hores). 21 euros.

Objectes inútils

L’espai escènic concebut per Montse Amenòs recrea un pis amb un sofà i prestatgeries plenes d’objectes i caixes sense cap utilitat. Al pis, l’empresari viu amb la seva dona i dues filles. L’autor Neil Simon tenia el mateix estat civil quan va escriure El presoner de la segona avinguda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento