A cor obert

Barcelona batega.
O, almenys, això és el que diu l’eslògan d’un nou anunci que convida els barcelonins a bategar. Ningú no pot negar que aquesta ciutat batega, tant de dia com de nit. El problema és si ho fa amb la millor cadència i amb l’equilibri que cal perquè els batecs d’uns no silenciïn els dels altres. Barcelona està immersa en una operació a cor obert contra l’incivisme i necessita un by pass amb urgència.

No sé si la nova ordenança de civisme és l’operació de cirurgia més adequada, però sí que estic segur que, ara com ara, encara batega amb més força el cor dels incívics. Tampoc no estic segur que l’Ajuntament s’hagi posat els guants i la bata per operar i tingui el bisturí a punt per extirpar el càncer de l’incivisme.

Veig, cada nit, al Raval, com les màfies de l’incivisme fan i desfan, com hi ha bars que no respecten les ordenances i, a falta de mossos i urbans, han establert dispositius d’alerta a les cruïlles dels carrers perquè ningú no els molesti quan organitzen les seves festes fora d’horari. Veig pubs que a les nou del matí ja ofereixen un 2x1 en cerveses als turistes de borratxera i veig als venedors de llaunes que fan el seu agost en ple hivern. I, mentrestant, l’Ajuntament declara proscrita la figura del caganer per incívic, en una estranya mostra de restrenyiment institucional. Se’m trenca el cor!

Mostrar comentarios

Códigos Descuento