El curs vinent tindrà 38.000 places i 88 escoles més

Educació pressuposta la contractació de 6.000 professionals i contempla la sisena hora lectiva als centres públics de primària, però falta pactar-la.
El proper curs escolar estrenarà 88 centres de nova construcció i 38.000 noves places, 8.000 de les quals correspondran a infantils de 0 a 3 anys. Aquestes són algunes de les mesures previstes dins del pressupost de la Conselleria d’Educació que, en total, suma 4.502 milions d’euros, un 16,5% més que aquest any.

L’increment –el més alt de la història– servirà per «posar al dia l’escola», va insistir ahir la titular del departament, Marta Cid.

La inversió en infrastructures també inclou, a més dels centres nous de trinca, l’ampliació de 82 escoles i 700 adequacions.

Més professors

Cid va explicar que s’ha pressupostat la contractació de 6.000 nous professionals. La nova plantilla va més enllà de mestres i professors, ja que la Conselleria pretén incorporar nous perfils, com integradors socials, fisioterapèutes o tècnics en educació infantil. Segons la consellera, els nou pofessorat respon a l’augment de les matrícules i a la major implantació de plans d’innovació, sobretot els que fan referència als idiomes estrangers o a les noves tecnologies.

Tot i que està pendent d’un acord amb la comunitat educativa, els comptes del departament contemplen l’assignació econòmica per instaurar la sisena hora lectiva a les escoles públiques. En aquest sentit, si finalment s’acaba aprovant, la consellera Cid va apuntar que l’hora extra serà gratuïta als centres concertats.

60 milions per a noves tecnologies

Una partida important se l’emportarà la implantació de les noves tecnologies als centres escolars. Educació invertirà 60 milions per fer arribar el cable i el Wi-fi a tots els centres així com un kit d’Internet a totes les aules del país. Per modernitzar els centres de Formació Professional es preveuen sis milions més per comprar tecnologia que permeti arraconar «les màquines de museu» que hi ha ara.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento