Música per al diàleg
Susheela Raman ha sabut barrejar la cançó clàssica índia amb els sons britànics contemporanis. Foto
Una dècada després de la celebració de la Conferència Euromediterrània de Barcelona i com a complement a la cimera de caps d’Estat o de Govern, l’Institut Europeu de la Mediterrània Anna Lindh per al Diàleg entre Cultures organitza demà el Concert Euromed Músiques de la Mediterrània, on intervindran la mallorquina Maria del Mar Bonet, la portuguesa Dulce Pontes i la hindú afincada a Londres Susheela Raman.

També actuaran Abdejalil Kodssis (Marroc), Amal Murkus (Palestina), Amina (Tunísia), l’espanyola Belén Maya, David Broza (Israel), Eugenio Bennato (Itàlia), Kayah (Polònia) i Omar Faruk (Turquia).

En total, artistes vinguts de 10 dels 35 països associats que donaran mostres d’una complicitat genuïna. «Formo part del Mediterrani, que el sento com un país», afirma Bonet. La cantant de Mallorca fa referència en molts moments de la seva discografia a aquest mar que uneix pobles i cultures i de ben segur que així es podrà escoltar demà. En definitiva, sons diversos, amb una mateixa brisa.

* BTM. C/ de la Guàrdia Urbana, s/n. Dissabte, a les 21.30 h. De 10 a 21 euros.

Retorn al fado

Dulce Pontes té una veu portentosa que ha retornat al fado. Por dentro do fado és un avanç del seu nou treball, El corazon tiene tres puertas.