Visitaran a casa 1.200 malalts crònics cada dia per cuidar-los la grip

Aquest hivern es potencia l’atenció domiciliària dels crònics per evitar els reingressos i el contacte telefònic amb 15.000 ancians.
La Conselleria de Salut aposta per reforçar l’atenció domiciliària per fer front a la campanya de la grip. Deu grans hospitals catalans enviaran a casa els malalts crònics amb problemes respiratoris o grips perquè segueixin el tractament al seu domicili.

Durant els 10 o 15 dies següents, el malalt rebrà «de dues a tres visistes diàries» d’un metge o una infermera del centre hospitalari abans de donar-li l’alta. L’objectiu és evitar els reingressos d’uns 1.200 pacients i la saturació del sistema.

La consellera Marina Geli va rebutjar ahir que hi hagi «més riscos» per recuperar-se a casa. Es tracta, va assegurar, de «portar l’hospital a casa». En tot cas, la consellera va assegurar que aquesta solució només s’oferirà per a les persones que tinguin família que se’n pugui fer càrrec. Per a 15.000 malalts grans delicats de salut es prepara un seguiment periòdic a través del telèfon, com ja va passar a l’onada de calor de l’estiu.

També es reforçaran els horaris dels professionals d’atenció domiciliària. Així, hi haurà torn de visites a les tardes i els caps de setmana.

Durant la campanya de la grip, la Conselleria de Salut ampliarà les plantilles dels ambulatoris més saturats. Preveu contractar 327 nous metges i 365 infermeres.

L’hivern passat, els ambulatoris van fer 16,4 milions de visites i més de 331.000 atencions a domicili, pel milió d’urgències als hospitals.

Per telèfon i a la farmàcia

Com evitar els col·lapses als hospitals i als ambulatoris per culpa de la grip? Per respondre a aquesta pregunta, per a la Conselleria de Salut és important que el malalt lleu intenti trobar solucions i consells a través de la seva farmàcia o CAP de referència, o al telèfon Sanitat Respon (902 111 444) per poder reservar així els hospitals per als casos més greus.

Detalls del pla

Hores lliures al CAP: Als 305 ambulatoris amb més pressió assistencial deixaran hores lliures per intercalar visites espontànies.

Tasca social: En alguns serveis d’urgències hi haurà treballadors socials per detectar pacients que necessitin ingressar a centres sociosanitaris o ajuts socials.

Més llits: Salut calcula diposar d’uns 600 llits més  per a malalts greus.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento