Ultimàtum dels veïns del Carmel per les promeses municipals incomplertes

Han presentat una llista a l’Ajuntament i han fixat demà com a l’últim dia per fer un calendari de solució dels problemes.
Un bomber controla l’accés a una vivenda afectada, ahir.
Un bomber controla l’accés a una vivenda afectada, ahir.
Julián Martín/EFE
Un bomber controla l’accés a una vivenda afectada, ahir.

Els veïns afectats del Carmel

van estirar ahir les orelles al tècnic municipal que es va presentar a la reunió que tenien convocada. El president de la recent creada Associació de Damnificats, Tomàs García, va llegir-li una llista amb tots els problemes que els 1.057 desallotjats s’han anat trobant des que van haver de deixar casa seva. Entre els principals conflictes, segons García, destaquen:

Dietes. Hi ha veïns que encara no han cobrat les dietes que es van anunciar des de l’administració.

Entrar a casa. Alguns dels afectats encara no han pogut

«Hi ha gent que a l’octubre ja va denunciar que tenia esquerdes pel metro».

Tomàs García

Representa els afectats
entrar a casa seva per provar de recuperar alguna de les seves pertinences.
Pagar impostos. Entre els afectats hi ha alguns als quals han cobrat el rebut de la llum, tot i portar prop d’un mes fora de casa.  

Més nervis

El representant dels afectats va explicar que «cada cop hi ha més nervis». L’associació de damnificats calcula que hi ha 15.000 afectats directa o indirectament.

Primers pagaments

La Generalitat ha pagat ja a 646 persones i 25 comerços afectats per l’esvoranc, quantitats que sumen 427.652 euros en concepte de dietes i bestretes. Advocats dels veïns del número 6 de Conca de Tremp reclamen indemnitzacions d’entre 240.000 i 300.000 euros i un pis al Carmel pels danys morals ocasionats. L’Associació de Comerciants del Carmel Centre es sumarà a la querella presentada al jutjat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento