Troben xeringues usades al pati d’un col·legi de primària

Els pares volen més neteja i vigilància. Ho solucionaran tapant un mur.
El mur per on llancen les xeringues a l’escola, ahir.
El mur per on llancen les xeringues a l’escola, ahir.
Jordi Soteras
La paret que separa el pati del CEIP Santiago Rusiñol de la plaça Harry Walker, al barri de Prosperitat, és usada per alguns drogoaddictes per punxar-se i deixar-hi allà la brutícia.

Alguna vegada, llencen xeringues o agulles dins del pati, un fet que va succeir dijous passat i que els pares van denunciar als Mossos.

Segons la direcció del centre, una solució seria tapar l’espai existent entre el mur i la xarxa que separa l’escola del carrer. Per això, s’han posat en contacte amb l’IMEB (Institut Municipal d’Educació de Barcelona), qui els ha assegurat que veu «assumible» tapar aquesta obertura.

Inspeccions diàries

A banda de la neteja de l’entorn del centre que pares i escola reclamen, cada dia, personal de neteja i el conserge de l’escola fan un recorregut per les instal·lacions per detectar xeringues o altres brutícies. Cada matí es neteja el sorral on juguen els petits, ja que aquesta zona és la més pròxima a la plaça i on es troben més restes. Des de dijous passat també es neteja a les tardes.

Els pares demanen més controls, ja que els Mossos es van comprometre a vigilar a les hores d’entrada i sortida del centre. La Policia autonòmica sosté que aquesta vigilància s’està efectuant i insisteix en que cal treballar amb les entitats implicades.

Narcosales a tots els districtes

El Consell de la Joventut de Barcelona va manifestar ahir que les sales de venopunció higiènica són equipaments necessaris que milloren la seguretat comunitària. A més a més, consideren que tots els districtes de Barcelona han de comptar amb una d’aquestes narcosales. El Consell de la Joventut considera que aquests centres han d’estar oberts les 24 hores del dia integrant-se en els espais sanitaris ja existents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento