Retard en la construcció de 6.000 places escolars a Barcelona

  • El 2011 haurien d'estar en marxa 31 nous centres educatius.
  • Encara no s'han començat a edificar.
  • Pares denuncien goteres i rates als barracots d'un CEIP.

De les prop de 6.000 places d’escola que es van prometre estrenar a Barcelona el 2011 com a molt tard, a hores d’ara no se n’ha construït cap. Es tracta de set Centres d’Educació Infantil i Primària (CEIP) i set Instituts d’Estudis Secundaris (IES), entre d’altres equipaments educatius. En total, 31. Mentrestant, hi ha centres que lluiten contra rates i goteres en els barracots provisionals.

El Pla d’Equipaments Escolars 2008-2011, presentat per l’Ajuntament de Barcelona, preveia la construcció d’aquestes 14 escoles, a banda de tres Centres de Formació per Adults, quatre escoles de música i 10 serveis educatius. Cap d’ells no s’ha edificat encara, amb tan sols un any de marge per reaccionar.

En el cas del CEIP Fluvià, a Sant Martí, pares i mares es mostren entre decebuts i indignats perquè, segons denuncien, el Consorci d’Educació de Barcelona (format per la Generalitat i l’Ajuntament) els va assegurar que el 2008 ja estaria construït el centre. Ara imparteixen classe en barracots "que s’inunden quan plou, estan envoltats de rates i d’escombraries", es va queixar la presidenta de l’Ampa del centre, Míriam Hernández.

El grup municipal de CiU va denunciar els incompliments tant del govern municipal com de la Generalitat en la construcció d’escoles i instituts a Barcelona”. L’Ajuntament va confirmar a 20 minutos que "tots els centres estan en procés", ja sigui d’adjudicació o pendents d’inici d’obres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento